MET SPOED GEZOCHT

Jazz liefhebbers op:

 

 

 

Sponsors

 

 

Archief 2009

2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010

Nieuwe website

Binnen de band werd al een jaar de wens geuit voor een nieuwe, meer eigentijdse website. Met niet alleen een nieuwe style, maar ook meer gebruiksgemak voor de bezoekers. Bovendien zijn tegelijkertijd een aantal nieuwe mogelijkheden voor de band toegevoegd, waardoor de leden online over hun muziekstukken en -samples kunnen beschikken. The L-Star Big Band is dan ook trots op het bereikte resultaat, waarvoor overigens dankbaar gebruik is gemaakt van alle informatie die de grondlegger Hein Leliveld in de voorgaande 10 jaar heeft verzameld. Wij spreken de wens uit, dat deze site beantwoordt aan uw verwachtingen. Mocht u toch iets voor verbetering vatbaar vinden, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.
Naar begin

Wim Koopman verlaat bigband

Ooit heeft Wim als 16 jarige toelatingsexamen gedaan voor het conservatorium in Amsterdam en is daarvoor geslaagd. Toch heeft hij de piano als hobby gehouden. Na een klassieke muziekopleiding, is hij 18 jaar lang kerkorganist in West-Friesland geweest. Via het leerlingenorkest van muziekschool Gerard Boedijn en één seizoen als invallend pianist voor Martijn Bos (ex-dirigent van The L-Star bigband) bij de Gerard Boedijn big band is hij bij de L-star Bigband gaan spelen. En dat heeft hij sindsdien altijd met groot genoegen gedaan. We willen Wim bedanken voor zijn positieve inbreng en vele jaren waarin hij zijn bijdrage aan onze band heeft geleverd!
Naar begin

Dam tot dam loop 2009

September
De Dam tot Damloop was op 19 september een spektakel waar onze band voor de drede keer aan mocht bijdragen. Een ca. vijf uur durend optreden bij prachtig weer en voor vijftigduizend mensen. We hebben er van genoten. Dank aan de invallers afkomstig allen afkomstig uit of via de muzikale familie van Gemert uit Den Helder.

Naar begin


 

Juni
Op 21 juni waren we weer present op de Hoornse stadsfeesten. De  dreigende wolkenhemel deed niets af aan het enthousaisme van de band. Na de recente vele wisselingen in de band is er gelukkig weer een nieuwe en veelbelovende structuur groeiende.   

Naar begin


Het Pakhuis te Hoorn

April
Op 11 april was er  weer het Jaarconcert in het Pakhuis in Hoorn.  Een op veel plaatsen vernieuwd orkest presteerde boven verwachting. Voor Daniel Pot op tenorsax, Robbin Wit op drums, Thijs van Gemert op gitaar en Jurre Terhorst op trompet was het hun eerste jaarconcert. Dirigent Frank van Gemert is er in een seizoen in geslaagd een andere bandstijl en geheel ander repertoire te presenteren. Zijn voorbeeldig adagium is "Minder geweld meer Cultuur."
Tradioneel voor het Jaarconcert mochten de bandleden zich uitleven in solo's. De enthousiaste zaal, waarin veel vrienden en bekenden, konden dat erg waarderen en....Jan Pereboom ontpopte zich als prima bigbandzanger. Veel dank aan Martijn Bos die klassevol de pianopartijen voor zijn rekening nam.   

Naar begin