MET SPOED GEZOCHT

Jazz liefhebbers op:

 

 

 

Sponsors

 

 

Archief 2002

2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
 

Bezetting 2003: [vlnr] Wouter Bekkering, Magreet Vis, Wim Koopman, Marleen Beekhuizen, Martin van Rijn, Jaap Bark, Ruud Vet, Bert Visser, Wies van Erp, Grant Tannehill, Eveline van Kampen, Jan Pereboom, Wim Robat, Anette de Greeuw, Walter Brander.

Nieuwe Uitdagingen.
Het was op 23 maart 2002 het laatste Jaarconcert o.l.v. Wouter Hakhoff. Na 7 jaar (op)bouwen en verfijnen aan de L-Star Bigband gaat hij een nieuwe uitdaging aan meldde hij deze avond aan het voltallige publiek in Theater Het Pakhuis in Hoorn. De leden van de band, al eerder op de hoogte, vertaalde hun gevoelens in een puik optreden.
Het programma had deze keer een overwegend licht karakter. Al was er natuurlijk wel een uitzondering in een eigen werk van Hakhoff, M.I. genaamd. Dit stuk is het derde deel van "Het Onbespeelbare Stuk" zoals Wouter dat zelf noemt. De kwaltiteit van dit stuk is, dat het spelen ervan al snel de grenzen van een Bigband in beeld brengt.
Zangeres Esther Wagenaar etaleerde ook deze avond haar vele kwaliteiten.
Wat viel er verder op? Sectie repetities (geesteskind van Hakhoff) werpen hun vruchten af. Zo is de trompetsectie onder leiding van lead Martin van Rijn (de man die hoger blazen kan dan hij lang is en de G-3 regelmatig als een warme deken over de band uitspreidt) erg gegroeid. De inslagen zijn als laserstralen effectief en zijn geprojecteerd op de doelgroep (toehoorders in de zaal).
Ik ben benieuwd of de L-Star Big Band dit niveau kan vasthouden of misschien nog kan verbeteren in het Jaarconcert 2003.
Uitdagingen genoeg!

November
Stampvol was het op 17 november bij Jazz Affairs. De uitbater van het voor Jazz bij uitstek geschikte etablissement Huis Verloren in Hoorn deed goede zaken. Dit keer had Wouter Hakhoff het repertoire grotendeels afgestemd op zangeres Esther Wagenaar. De band bleek zijn begeleidende rol goed te kunnen vervullen. Mooie volle en op elkaar afgestemde klanken waren te horen bij nummers als Agua de Beber en Like Someone in Love. Na het bandoptreden van ruim een uur volgde een geslaagde vrije sessie van muzikanten onder leiding van Theo Meurs. Diverse leden van de L-Star Bigband en natuurlijk ook Esther lieten in deze sessie horen dat muziek maken ook kan gebeuren zonder al te veel voorbereiding en afspraken. Wat zo ontstaat is een product van de omstandigheden en daarmee altijd spannend.
Kortom een geslaagde avond, voor herhaling vatbaar! 

September
Het tweede optreden in Opmeer volgde dit keer wel heel snel na het eerste namelijk op 14 september in Sportcentrum de Weijver. De band heeft gezorgd voor passende achtergrondmuziek bij het 25 jarig ambtsjubileum van burgemeester W de Leeuw. 
Bert Schipper, die al enkele malen succesvol is ingevallen, heeft vandaag definitief toegezegd toe te treden als nieuwe slagwerker van de L-Star Bigband. Hier is de band erg blij mee.       

Zaterdagmiddag 1 september speelde de band een thuiswedstrijd op de Jaarmarkt in Opmeer. De ochtendregen voorspelde weinig goeds voor de middag. Tijdens het optreden was het gelukkig mooi weer en waren er veel belangstellenden. 
Zangeres Esther Wagenaar was ook deze keer  "Eye and Ear catcher" van de band. Na afloop van het optreden bleek het dreigende weer in de morgen de voorbode te zijn geweest voor het verlies van het Nederlands voetbalelftal in Ierland (uitschakeling voor WK). Kijken en luisteren naar The L-Star Bigband kan de pijn van dit verlies verzachten hoorde ik iemand zeggen, dus.........
 
Augustus.
Op 11 augustus heeft de band opgetreden in de Stadshaven in Lelystad. Na de zomervakantie bleek slechts één repetitie voldoende om wederom tot een goed programma te komen. Dirigent Wouter Hakhoff heeft dus bereikt dat het repertoire, breed in de band, "verinnerlijkt" is. Zangeres Esther Wagenaar was in Lelystad de gastzangeres. Haar prachtige stemgeluid, timing en performance waren opvallend. Hopelijk krijgt deze samenwerking een vervolg. 
Op dit groots opgezette en professionele Lelystads Waterfestival startten sommige activiteiten (sound checks en try outs) helaas soms hinderlijk gelijktijdig. Dat zal bij het volgende Waterfestival ongetwijfeld beter gaan.      

Juli
Op 1 juli heeft de band het seizoen traditioneel afgesloten met haar  jaarlijkse optreden op het gezellige terras bij het bekende café Brakenboer (ook wel 't Zwarte Woifke genoemd) in Medemblik. 
Prachtig weer, mooie entourage, veel leuke mensen, goede stemming en een uitstekende gastzanger Ton Cillekens. Het optreden was ongedwongen en het repertoire had een overwegend vlot karakter met veel vrije solo's. 
Ruud Vet nam in een korte speech, met dank afscheid van twee zeer gewaardeerde krachten (van het eerste uur) te weten Hajo Robat en Robbert Schuster. 
Na afloop van het optreden heeft de band het seizoen afgesloten met een gezellig samenzijn met heerlijke hapjes en drankjes in de tuin van Wies en Gerard van Erp. Vijf leden van de band konden hier niet bij aanwezig zijn vanwege een aansluitend optreden in een andere Bigband. Leden van de L-Star Bigband blijken inmiddels veel gevraagde invalkrachten bij gerenommeerde collega  Bigbands!              

Mei
Op 19 mei was de L-Star Bigband deelnemer aan het Haarlemmer Nationaal Bigband Concours in Hoofddorp. Op dit voortreffelijk georganiseerde concours (onderdeel van de  driedaagse Jazzmanifestatie daar) waren diverse befaamde Big Bands aanwezig. De L-Stars bevonden zich in goed gezelschap van bijvoorbeeld de volgende bands: Windmill Bigband, Jazzmania Bigband, Bigband Utrecht en de Amstel Bigband!
De orkesten zijn gejureerd door een jury bestaande uit Tonny Eijk, Henk Meutgeert, Lex Jaspers en Adri van Velzen. 
Lex Jaspers,  de schrijver van het het verplicht werk "Lover's Quarrel", heeft ongetwijfeld genoten van de diverse prachtige uitvoeringen van zijn geesteskind.
De L-Star Bigband heeft de uitnodiging voor dit vermaarde concours als een eer ervaren. De band heeft zich daarom, wederom onder de bezielende leiding van Wouter Hakhoff, zeer intensief op dit optreden voorbereid. Het optreden van de band was geslaagd. Alles viel tijdens het optreden op zijn goede plaats. Het ensemblespel, de zuiverheid, de klank, intonatie, precisie, dynamiek ritmiek en improvisaties waren van een hoog niveau.
De L-Star Bigband heeft zich in Hoofddorp van zijn allerbeste kant kunnen laten zien en heeft tevens getoond zich in competitie met de beste bigbands te kunnen meten.

Op 5 mei heeft de band haar jaarconcert gehouden in theater "Het Pakhuis" in Hoorn.
Het jaarconcert wordt door de band als een soort "Vlootschouw" gezien. In het agenda overzicht van dit pittoreske theater stond bij de aankondiging van de band: "Een swingende afsluiting van bevrijdingsdag". 
De band heeft een gedurfd en gevarieerd programma gepresenteerd aan de vele belangstellenden waaronder  natuurlijk ook de zeer gewaardeerde donateurs. Ook enkele werken die worden uitgevoerd op de 19e mei (Bigband concours in Hoofddorp) zijn ten gehore gebracht. Gestart werd met een aantal goed in het gehoor liggende nummers zoals In The Mood en Take The A Train. Na de pauze kwamen het verplichte werk voor 19 mei Lovers Quarrel maar ook het Zuid-Amerikaanse Juan of These Day's aan bod.
De band heeft hard gewerkt aan het repertoire. Ook de sectierepetities hebben hun vrucht afgeworpen. De inspirerende bandleider/dirigent Wouter Hakhoff praatte het programma op zijn bekende geestige wijze aan elkaar. Hij werd na afloop van het optreden bedankt voor zijn zoveelste knappe muzikale prestatie met.........een kist heerlijke Elstar appels.       
In het Noordhollands Dagblad stond de volgende lezenswaardige recensie.  
Zie ook de fraaie Aankondigingposter (Ontwerpbureau Annette de Greeuw).

Maart
In het Jazzcafé van Max in Den Oever was het als vanouds weer goed toeven. De L-Star Bigband musiceerde op 11 maart frank en vrij. Bracht een mix van Bigband standaards en een aantal bekende en gemakkelijk in het gehoor liggende nummers. Gelukkig kon Max ook deze keer de verleiding niet weerstaan. Hij zong het nummer Fever mee in zijn zo bekende en specifieke Max Teeuwisse stijl. Dan was er ook nog een gastoptreden van de briljante trompettist Jeroen Zijlstra. Hij stimuleerde de bandleden Jaap en Hein in een langdurige over en weer soloronde (trompettikkertje) tot mooi maar ook gedurfd spel.
Natuurlijk was het na afloop van het concert nog lang gezellig en waren de gebakken scholletjes ook deze keer weer overheerlijk. 
Voor de weinigen die Max nog niet kennen.

L-Star, ook in Ghana al een begrip!
Webmaster Hein was in de maanden december en januari in Ghana en deed daar een opzienbarende ontdekking. Ook in Ghana houden ze van een goed glas bier. Dát is op zich nog niet zo opzienbarend. De naam van hét beste merk daar, blijkt echter afgeleid te zijn van de naam The L-Star Bigband. Het betreffende bier is van een excellente kwaliteit en past dus buitengewoon goed bij The L-Star Bigband. Bij navraag blijkt dit bier gebrouwen te worden door een filiaal van het Heineken concern. Dat verklaart dus veel!
Natuurlijk zijn er van deze ontdekking fraaie plaatjes gemaakt. Klik daarom op:
- L-Star in Afrika
- L-Star Hein met zijn Ghanese vriend Charles

Naar begin

Terug naar Algemeen archief.