MET SPOED GEZOCHT

Jazz liefhebbers op:

 

 

 

Sponsors

 

 

Archief 2006

2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
 

Bezetting 2006: [vlnr] vooraan: Klaas de Poel, Wim Koopman, Ruud Vet; middelste rij: Cyrelle Failé, Wies van Erp, Hein Leliveld, Emile Boelaard, Marleen Beekhuizen, Arjen Leek, Grant Tannehill, Wim Robat; achterste rij: Coen de Vries, Jan Pereboom, Pierre Voncken, Dirk Braaf, Walter Brander, Martijn Bos (dirigent) en Bart Baas.

November
Op 17 november mochten we op onze Palmares weer een fraai optreden bijschrijven. Voor Woningbouwvereniging Intermaris werd in de Schouwburg "Het Park" in Hoorn getoond wat de band momenteel in huis heeft. Maaike was deze keer onze vocaliste. Zij zorgde met haar fraaie stemgeluid, prima timing en -uitstraling voor nieuw elan.
In de komende maanden gaat de band weer hard werken aan kwaliteitsopbouw en - uitbouw zowel in de band als geheel als in de afzonderlijke secties.       
 
Op zaterdag 5 november organiseerde Seabreeze in IJmuiden de 5e editie van het jaarlijkse bigbandfestival. Een lustrum en een prestatie waarvoor een felicitatie op zijn plaats is! Het was een dag vol bigbandmuziek uit alle hoeken van Nederland. Alles beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit Erik van Lier en Jan Oosthof. Er was een verplicht werk genaamd 24, Not Any More wat door een aantal bands op een creatieve manier werd ingevuld. Het niveau van de bigbands was hoog. We wisten ons in dit geweld goed staande te houden alhoewel, een betere interactie vanuit de band met onze dirigent had ons optreden zeker ten goede gekomen. Al doende leert men. Juryrapport.   
En de winnaar van de dag was........ Central Heat Bigband uit Heelsum.     

Juni
Op 26 juniwas er  wederom een optreden bij het befaamde Cafe Brakeboer in Medemblik. Het meer dan prachtige weer veroorzaakte wat nonchelance binnen de band. De vele terrasbezoekers zal het waarschijnlijk niet zijn opgevallen maar toch......
Twee nieuwe gezichten bij de trompetsectie zullen voor nieuwe impulsen gaan zorgen. Het zijn Arjen Leek en Rene Vis.
Nu maar even genieten van andere dingen zoals vakantie.   

Mei
Een optreden op het Meer Jazz Festival in Hoofddorp, dat is toch iets waar menigeen van droomt. De L-Star Bigband  was op 21 mei al weer voor de derde maal van de partij op dit inmiddels befaamde Nationale Big Band Concours. Vijf nummers konden ten gehore worden gebracht. Gekozen werd voor: Birdland, Xerxes (compositie en arrangement van bandleider Martijn Bos), Bella Donna, Blues For The Apple en Spinning Wheel. Mede door de inspirerende collega bigbands zoals West Coast Big Band, Windmill Big Band en Big Band Utrecht alsmede de prachtige entourage werd er door de band een prima prestatie geleverd.
Hulde aan het organiserend comite dat met ondersteuning van diverse sponsors ook in 2005 nog in staat blijkt om gratis een driedaags Jazzfestival van een hoog niveau te organiseren voor een breed publiek. Zo bereikt Jazzmuziek eindelijk de plaats die ze verdient.            

April
Op 17 april heeft de L-Star Bigband in de Prins Maurits in Nieuwe Niedorp, samen met Niedorps fanfare, een gezamenlijk en geslaagd Matinee Concert verzorgd. De fanfare presenteerde een modern en goed in het gehoor liggend programma. Opvallend in deze fanfare is de ruimte die dirigent Bart de Koning biedt aan diverse musici voor vrije improvisaties.


Het Jaarconcert in het theater "Het Pakhuis" in Hoorn was op 9 april wederom een succes. De belangstelling was zodanig groot dat een aantal mensen helaas geen toegang kon krijgen. De volgende keer moet een grotere locatie worden overwogen. De band bewees in staat te zijn om een geheel vernieuwd programma van een hoog niveau te presenteren. Voor Jaap Bark was dit zijn laatste optreden in de bigband. Hij wil zo meer tijd vrijmaken voor zijn Jazz Combo. 
Wouter Hakhoff was als "invallead" als vanouds?  
And what about... Esther?
She did it again.  

Naar begin

Terug naar Algemeen archief.