MET SPOED GEZOCHT

Jazz liefhebbers op:

 

 

 

Sponsors

 

 

Archief 2003

2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
 

Bezetting 2003: [vlnr] vooraan: Magreet Vis, Jaap Bark, Anette de Greeuw, Marleen Beekhuizen, Cyrelle Failé; middelste rij:Wim Koopman, Wies van Erp, Ruud Vet, Klaas de Poel; achterste rij: Walter Brander, Jan Pereboom, Lovely Wetering, Martijn Bos (dirigent), Hein Leliveld, Grant Tannehill, Emile Boelaard, Wouter Bekkering, Wim Robat.

September
13 september heeft de band opgetreden op een prachtig "Jaren 30 Feest". Het wat aangepaste repertoire van de L-Star Bigband paste voortreffelijk in de sfeer van de avond. Het gebeurde allemaal in een accomodatie die daar apart voor was opgebouwd en ingericht (naast het theater Het Pakhuis in Hoorn). Het feest was uitbundig. Er gebeurde veel. Er was zelfs een kapster waar ik me heb laten knippen! Dit soort initiatieven verdienen navolging. Het was deze avond helaas wel het laatste optreden van Bert Visser (drums) en Eveline van Kampen (gitaar). Beiden zijn recent afgestudeerd aan het conservatrium in Alkmaar en kunnen hun muzikale bezigheden niet meer blijven combineren die van de L-Stars.    

Vanwege de opening van het nieuwe theaterjaar heeft de band op 1 september opgetreden bij "Schouwburg Het Park" in Hoorn. Het optreden was het eerste onder leiding van de nieuwe dirigent Martijn Bos.   

Juni
Afscheid dirigent Wouter Hakhoff
In een spetterend Bigband festival heeft Wouter Hakhoff als dirigent afscheid genomen van vier van zijn Big Bands. Het gebeurde op 29 juni in een tent (op een ponton in de haven) bij het bekende cafe Brakenboer in Medemblik. Wouter gaat, na een reeks van jaren als trekkende kracht in veel Bands te hebben gewerkt, zijn vele (muzikale) kwaliteiten op een andere wijze inzetten. De volgende bands waren te horen: Koki Boga Big Band,  L-Star Bigband, Gerard Boedijn Big Beat Band en Burn Brigade Big Band. Elk van de vier bands toonde zijn specifieke kwaliteiten. De keuze van het diverse repertoire was door Wouter precies aangepast aan de mogelijkheden en kwaliteiten van elke band. Na ruim vier uur dirigeren en vele lovende woorden aan het adres van Wouter klom hij (het was dit keer te hoog voor zijn bekende afsprong) vermoeid maar voldaan van het ponton.
Tien jaar heeft Wouter gebouwd en verbouwd aan de L-Star Bigband. Hij heeft de Band gemaakt tot wat het nu is. In zijn afscheidswoord zei hij dat het leerproces steeds wederzijds is geweest en dat hij de L-Star Bigband altijd als "Zijn Bigband" heeft beschouwd.
Is er al een opvolger? Gelukkig wel! Martijn Bos zal Wouter Hakhoff opvolgen. Martijn is cum laude afgestudeerd als pianist op het conservatorium Alkmaar en heeft gewerkt met en onder leiding van Wouter Hakhoff. Het gedachtengoed en de werkwijzen van Hakhoff zijn hierdoor zeker geen verleden tijd.                    

Mei
Op 28 en 29 mei zijn twee jonge en veelbelovende leden van de L-Star Bigband met hoge cijfers geslaagd voor hun eindexamen aan het Conservatorium in Alkmaar. Bert Schipper (drums) en Eveline van Kampen (gitaar) toonden ieder hun kunnen, in een drie kwartier durend programma in een overvolle zaal Atlantis in Alkmaar. Het repertoire van Bert bestond uit jazz, rock, latin en fusion, instrumentaal en vocaal, rustig maar soms ook keihard.
Het symfonisch- en fusiongerichte repertoire van Eveline van Kampen bestond naast een eigen nummer ook uit werk van Al Dimeola, UK, Liquid tension experiment, Mike Stern en Vital information.
Beiden L-Stars werden bijgestaan door een puik stel rasmuzikanten. Zo kan afstuderen voor iedereen een waar genoegen zijn.  

Maart

Het afscheid van burgemeester Janssens werd op 10 maart opgeluisterd door een gepast optreden van onze Bigband in de "Schouwburg Het Park" in Hoorn. 

Naar begin

Terug naar Algemeen archief.