MET SPOED GEZOCHT

Jazz liefhebbers op:

 

 

 

Sponsors

 

 

Archief 2011

2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010

De Boet hult zich in kerstsfeer

Een uniek moment voor tuincentrum De Boet in Hoogwoud toen onze bigband op zondag 4 december de rijk versierde hallen vulde met jazz- en kerstklanken.
Speciaal voor deze gelegenheid had de band diverse bekende kerstnummers op het programma, natuurlijk met een duidelijke knipoog naar de jazzmuziek. Gelet op de korte tijd die aan de voorbereiding vooraf ging, mocht het resultaat van deze lastige nummers er zeker zijn. Althans, voor zover wij weten is geen bezoeker van het terras weggelopen. Voor het rondtrekkende publiek en niet in de laatsate plaats de medewerkers en eigenaar/eigenares van De Boet een leuke aanvulling op alle schitterende kerstversieringen. Vele klanten van het tuincentrum hebben zich - naast een leukker kopje koffie met krentenmik - tegoed gedaan aan de klanken van The L-Star Big Band.
Wat de band betreft biedt het tuincentrum een prima podium om onze muziek aan een breed publiek ten gehore te brengen. Misschien een idee voor de gemeente Opmeer om het aantal koopzondagen voor De Boet te verruimen?
Wij willen de directie van de Boet bedanken voor deze geweldige gelegenheid!

 

Naar begin

Weggespoeld bij dam tot dam loop

De L-Star Big Band is letterlijk weggespoeld tijdens het optreden van de editie 2011 van de Dam-tot-dam loop. Nadat twee partytenten waren opgezet, de stroom uiteindelijk was geregeld en de instrumenten waren geinstalleerd kon de band om 11.10 uur met zijn optreden starten.
Na de passage van de eerste honderden lopers trok het eerste regenfront over en bezorgde de eerste millimeters water. Dat mocht de pret op dat moment nog niet drukken en de eerste set werd met zo nu en dan applaus van de renners ontvangen. Diverse werken werden 'extended versions' met lange soli van de vaste en invallende bandleden.
Ook het tweede uur werd vol goede moed ingezet en de werken van I Wish en The End of A Love Affair werden met prachtige solo's van bandleider Frank vielen zeker in de smaak bij het voortrennende publiek. Echter, door de stortbuien die vanaf half één uit de lucht donderden moest om één uur de stekker uit het stopcontact worden gehaald. De partytenten waren niet langer bestand tegen de massa's water die uit de hemel naar beneden stortten. En om de voorkomen dat elektrische apparatuur beschadigd zou raken werd letterlijk de stekker uit het stopcontact gehaald.
Teleurstellend was het voor de band om tussen de voorbij rennende lopers alle spullen voortijdig te moeten opbergen. En met gevaar voor eigen leven werden alle instrumenten, tenten en andere benodigdheden tussen de renners door naar de auto's gebracht.

Naar begin

 

Voorjaar in Het Pakhuis Hoorn

Met zijn optreden van 23 april jongstleden heeft de band wederom een zeer gevarieerd en fris programma gebracht. Het feit dat het intieme zaaltje van theater Het Pakhuis in Hoorn niet tot de nok toe gevuld was, doet niets af aan de goede sfeer van deze avond. Dat geldt eveneens voor de invallers die - zelfs op het allerlaatste moment - enkele lege plekken in de band moesten invullen. De muzikanten wisten zich aardig door de soms lastige muziekstukken - met de altijd verrassende 'sprongen' van dirigent Frank van Gemert - te werken. Daarnaast wist de 12-jarige invaller Jos Meeussen ook nog enkele leuke solo's ten gehore te brengen.
En wat zou een voorjaarsoptreden zijn zonder onze eigen nachtegaal Esther Wagenaar. In menig stuk vertolkte Esther wat het voorjaar zo uniek maakt: de liefde. Met haar bijzondere stemgeluid maakte Esther onder andere de nummers Love is here tot stay, Times are getting tougher en The end of a love affair tot een ware belevenis. Een van de hoogtepunt van de avond vormde het duet Born to be blue, welke Esther met begeleiding van Thijs van Gemert op gitaar ten gehore bracht. Het geweldige samenspel tijdens dit nummer deed menig knop ontluiken. Voorjaar!

Naar begin