MET SPOED GEZOCHT

Jazz liefhebbers op:

 

 

 

Sponsors

 

 

Archief 2012

2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010

The L-Star Big Band hult Op Stap in kerstsfeer


Om de kerstperiode in te luiden verzorgt The L-Star Big Band op dinsdag 18 december een optreden in het voorcafé van partycentrum Op Stap in Hoogwoud. Het concert is gratis en voor iedereen toegankelijk. De band begint het optreden om 20 uur en u bent van harte welkom om te komen luisteren en kijken hoe deze grote jazzformatie op geheel op eigen wijze kleur geeft aan hun kerstgevoel.

Partycentrum Op Stap en The L-Star Big Band bieden die avond tevens een podium voor talent, waarvoor vanavond een hoofdrol in diverse muziekstukken is weggelegd. Een van die veelbelovende talenten is trompettist Niels Benit uit Middenmeer, die een muziekopleiding in Amsterdam volgt.  Niels heeft de muzieknummers en zijn solo’s tijdens enkele avonden met de band onder de knie gekregen en dat wil hij graag aan het publiek laten horen. Voor de bigband betekent dit optreden dat een oude traditie als kweekvijver voor talent weer kan worden voortgezet.
Met dit optreden wil de band tevens een aandacht vestigen op enkele lege plaatsen in de band op te vullen. Zo kan de ritmesectie worden aangevuld met een pianist, een basgitarist en een gitarist op een elektrische of versterkte akoestische gitaar.  Ook de trombones kunnen aangevuld worden met een bastrombone of leadtrombone. Kom vrijblijvend luisteren en laat u overtuigen dat muziek maken in The L-Star Big Band een waar feest is.  Uw enthousiasme is voldoende, talent een pré.

Datum en tijd:  18 december 2012 vanaf 20.00 uur
Locatie: voorcafé van Partycentrum Op Stap, Herenweg 60, 1718AG Hoogwoud 
Entree: gratis en voor iedereen

Spetterend optreden tijdens Drumbandconcours 2012 Hoogwoud

Kort maar hevig zou je over dit optreden kunnen zeggen. Onze trad voor de eerste maal op als pauzenummer tijdens het jaarlijkse drumconcours in sportcentrum de Weyver in Hoogwoud. Driekwartier om het publiek te tracteren op een aantal aansprekende nummers, waaronder Filty Magnasty van Jo la Barbara en Swing Street van Maria Schneider. Een spannend optreden ook, omdat de band het dit maal zonder de bezielende leiding van Frank van Gemert moest plooien. En dat mag zonder meer geslaagd worden genoemd. Als er al een twijfelmoment was, werd dit uitstekend opgevangen door de band en de solisten. Om de bezetting compleet te maken werd dankbaar gebruik gemaakt van Nausikaä de Blaauw op altsax, Rob Hulskamp op gitaar, Thijs van Gemert op Contrabas en Coen Ewalt op trombone. Naast een prima aanvulling pakten zij ook hun momenten met een mooie solo.

Fotos Drumconcours 2012 Hoogwoud

 


Geslaag jubileumconcert in Het Pakhuis Hoorn

The L-Star Big Band kan terug kijken op een bijzonder geslaagd 20-jarig jubileumconcert in het intieme theatertje Het Pakhuis in Hoorn. Ook al was het theater niet tot de nok bezet, aan belang-stelling ontbrak het deze avond geenszins. En dat kwam de sfeer en de kwaliteit van de band zeker te goede. De reacties na afloop waren dan ook lovend voor het gevarieerde programma en goed uitgevoerde optreden.

Tijdens dit concert werd het publiek getrakteerd op een breed scala van solistische en vocale werken. Natuurlijk ontbrak de bijzondere stem van onze zangeres Esther Wagenaar niet. Het duet Nica's Dream dat Esther samen bracht met tenorsaxofonist Hajo Robat vormde zonder meer een hoogtepunt. En het heeft even geduurd, maar na 20 jaar is het eindelijk gekomen van een solistisch optreden door trompettist Ruud Vet, die het gedragenAzuleprachtig speelde. Chapeau Ruud!

Onderstaande fotoserie geeft een impressie van het optreden in Het Pakhuis.

 

Jubileumconcert op 7 april in Het Pakhuis Hoorn

In 2012 is het 20 jaar geleden dat The L-Star Big Band onder de naam “De Bigband” werd opgericht. Een heuglijk feit dat de band op muzikale wijze wil vieren met dit jubileum concert in Het Pakhuis. En dat wil de band doen, samen met de Hoornse zangeres Esther Wagenaar, door een compleet nieuwe repertoire ten gehore te brengen. Voor u betekent dat een avond met veel bekende en interessante muziek. En voor de The L-Star Big Band? Na maanden van voorbereiding, een fantastische finale met veel ruimte voor muzikale creativiteit.
Tijdens het 20-jarige bestaan heeft de band onder leiding gestaan van slechts drie dirigenten, te weten Wouter Hakhoff, Martijn Bos en de huidige dirigent Frank van Gemert. Onder hun bezielende leiding heeft de band zijn eigen(zinnige) muzikale identiteit kunnen ontwikkelen. Ook heeft een groot aantal muzikanten in die tijd zich verder kunnen ontwikkelen en zo hun steentje bijgedragen aan de muzikale kwaliteit van deze bigband. En dat de band nog altijd voldoende uitdaging biedt bewijzen de bandleden  van het eerste uur: Wies van Erp (bas), Wim Robat (trombone), Grant Tannehill (trombone) en Ruud Vet (trompet). Met dit speciale optreden in Het Pakhuis wil de band laten horen zich muzikaal nog steeds verder te ontwikkelen. Om dat te bewijzen heeft de band een groot aantal nieuwe nummers in bewerking genomen en zijn sommige muziekstukken speciaal voor dit concert door dirigent Frank van Gemert bewerkt. Aangevuld met de kleurrijke stem van Esther Wagenaar, brengt The L-Star Big Band  een uniek concert dat zonder meer waard is om te komen beluisteren.


Categorie:   muziek
Prijs:             € 10,00/€ 7,50 (CJP, 65+, vrienden Pakhuis)
Datum:         za 7 april 2012
Tijd:              20.30 uur (zaal open om 20.00 uur)

 

 

 

 

 

 

 

 

Suprise party voor Ruud's zeventigste

Ter gelegenheid van zijn 70-ste verjaardag werd trompettist Ruud Muis op 3 maart jl. door zijn echtgenote Eva verrast met een heuse suprise party in cafe The Flight in Alkmaar. Bandleden van de vele bands waarin Ruud speelt waren door Eva uitgenodigd om - onder begeleiding van een geweldig kwartet - tot ver na middernacht mee te 'jammen' met Ruud.

En natuurlijk kon Ruud niet ontkomen een optreden met 'zijn' eigen dixiland band Trace and the Old Dix. En met sing-a-songwriter Wouter Borgers heeft deze band nog een speciale artiest in zijn midden. Zichzelf begeleidend op de banjo wist Wouter zijn spitsvondige tekst ten gehore te brengen.

De muzikale omlijsting van de avond werd verzorgd door een kwartet met Dirk Verhoeven op altsax en dwarsfluit, Menno Smit op gitaar, Jeroen Lely op bas en Wobbe Visser op drums.

Kortom, een muzikaal feest waarvan de herinneringen nog lang zullen naklinken...